Вітаємо з Міжнародним днем музеїв!

Вельмишановне Панство! Дорогі друзі-музейники!

Колектив Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара Національного університету «Острозька академія» щиро вітає Вас із Міжнародним днем музеїв, який світ відзначає 18 травня!

Музей – місце зберігання та плекання історико-культурної спадщини, осередок дослідницької діяльності й просвітництва. Професія музейника вимагає не лише великого багажу знань, здібностей до наукової праці, а й ентузіазму, вміння заінтригувати та зацікавити публіку під час екскурсії тощо. Пандемія COVID-19 внесла свої корективи у всі сфери нашого повсякдення, в тому числі, залишивши свій відбиток на функціонуванні музейних закладів. Однак, не втрачаючи завзяття, музеї вступили в нову віху свого розвитку, представляючи на розсуд суспільства різні нові ідеї, запрошуючи на віртуальні відвідини тощо. Ми щиро надіємося, що після завершення коронакризи, люди, спраглі до нових відкриттів, культурного відпочинку, поринуть до музеїв.

Щиро бажаємо Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, злагоди та Господньої ласки. Нехай у Вашому житті буде лише творчий неспокій. Зичимо Вашим музеям – процвітання і нових відвідувачів.

Зі щирою повагою
від імені колективу Інституту
проф. Алла Атаманенко, директор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *