Site icon Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара

Про співпрацю із закордонними українцями з вуст перших офіційних представників незалежної України

Пропонуємо до ознайомлення наукові, навчальні та науково-популярні матеріали, підготовлені партнером нашого Інституту – Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин (НТІДМВ).

У 2021 році Товариство розпочало реалізацію науково-просвітницького проєкту «Україна – Світ 30 (104): офіційна і культурна дипломатія». Один із його розділів – «Перші представники незалежної України» – було підготовлено за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні. Це цикл відеоінтерв’ю, у яких окремий блок «запитань-відповідей» висвітлює особливості взаємодії та співпраці дипломатів із закордонними українцями.

Відео можна переглянути за наступними посиланнями:

20 грудня 2021 року в українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася презентація проєкту та урочисте передавання на державне зберігання до Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г. С. Пшеничного записів відеоінтерв’ю перших представників незалежної України в іноземних державах і міжнародних організаціях. Упродовж 2022 року відео систематично публікуються на сайті та YouTube-каналі НТІДМВ.

До слова, в 2021 році під егідою Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, Національного університету «Острозька академія» за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні вийшов друком навчальний посібник «Публічна дипломатія» (за загальною редакцією професорки Ірини Матяш). У виданні опубліковано статтю директорки Інституту Алли Атаманенко та старшої викладачки кафедри міжнародних відносин НаУОА Наталії Матвійчук на тему «Публічна дипломатія закордонних українців як прояв дипломатії діаспор».

Навчальний посібник доступний для перегляду та скачування українською та англійською мовами на офіційному сайті Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин.

Exit mobile version